Våra instruktörer

Vi har erfarna och välutbildade instruktörer

Våra kurser hålls genomgående av erfarna och kunniga instruktörer. Inte sällan har huvudinstruktören stöd av en hjälpinstruktör – dessa är oftast under upplärning. 

Förutom en lång erfarenhet av att träna och tävla med hund i olika grenar, har våra instruktörer en gedigen utbildning i bagaget – endera inom Svenska Brukshundsklubben (SBK) eller Svenska Agilityklubben. De metoder och den pedagogik som våra instruktörer använder sig av följer SBK:s policy för hundhållning. Vi är väldigt stolta över våra instruktörer – här är några av dem.

Ulrika Heijus – allmänlydnad, valp & jaktapportering

Ulrika Heijus har varit instruktör i GMBK i många år. Hon tränar och tävlar sina tollare i lydnad, Working test (en specialgren för retrievers och spaniels), tollingjaktprov, viltspår och specialsök. Ulrika är också autkoristerad tävlingsledare i lydnad.

Olivia Järvholm – agility

Olivia är i stort sett uppvuxen på GMBK – båda hennes föräldrar var engagerade GMBK:are som unga. Olivias fokus är agility, där hon tävlar med Lovis och har ettåringen Lira på upplärning.

Michael Lind – spår & brukslydnad

Michael Lind är en av våra mest erfarna instruktörer med tävlingsmeriter i spår, rapport och tävlingslydnad. Idag är det inom brukset som vi ser Michael, och då framför allt i spår, där han själv tävlat på hög nivå.

Erika Ljungberg – nosework, specialsök & rallylydnad

Erika Ljungberg tränar och tävlar i flera grenar: nosework, specialsök, rallylydnad, lydnad och viltspår. Förutom instruktör i nosework, specialsök och rallylydnad är hon tävlingsledare i nosework, utbildar sig till provledare i specialsök, skrivare i rallylydnad och är med och arrangerar tävlingar i dessa grenar.

Annette Rydebrink – tävlingslydnad

Annette Rydebrink tränar och tävlar i en rad grenar (tävlingslydnad, spår, sök, rallylydnad och specialsök), men koncentrerar sig på tävlingslydnaden i sin roll som instruktör.

Annelie Lanngren – allmänlydnad & tävlingslydnad

Annelie tränar och tävlar i lydnad, viltspår och jaktapportering med sina tollare. Hon är framför allt instruktör i tävlingslydnad men har också valp-och unghundskurser. 

Anna Forsén – tävlingslydnad

Anna Forsén tränar och tävlar i bruks, tävlingslydnad och har även gett sig i kast med vallning med sin yngsta hund. Som instruktör koncentrerar hon sig på tävlingslydnad. Anna är också auktoriserad tävlingsledare i lydnad.

Åsa Elgqvist Lundgren – utbildar både hundförare och blivande instruktörer

Åsa Elgqvist Lundgren tränar och tävlar i lydnad och bruks (spår) och är instruktör inom båda dessa, men har också valpkurser och kurser i tävlingspsykologi.