Agility

Agility är roligt för alla!

Agility är en fartfylld, rolig och spännande sport där det går ut på att klara av en hinderbana utan fel på kortast tid. Hindren som skall klaras av kan vara olika balanshinder som balansbommen, gungan och A-hindret. Det kan också vara slalom, tunnlar och olika hinder som skall hoppas över som däck, mur eller vanligt hopphinder. Agilityn bygger mycket på samarbete mellan förare och hund. Det är ofta en explosiv sport som ofta kräver både snabbhet och precision.

Varför är agility kul och vem passar det för?

Agility är roligt för alla! Förutsättningarna till att träna agility är att hund och förare är lyhörda för varandra, att hunden är frisk och över ett år och att man tycker det är kul att träna tillsammans. Vill man utvecklas och tävla i agility så behöver man ha viljan att lägga ner mycket tid på träning. Som förare behöver man träna på och förstå sig på hur man skall styra hunden vilket kallas för handling. Det är alltid bra att börja med grundläggande kurs för att få en insyn i sporten och hur man kan utföra den och träna på ett säkert sätt.

Klubbens agilityverksamhet

Klubben har som mål att hålla både kurser, tävlingar och andra aktiviteter i agility men precis som övrig verksamhet behövs ideell kraft från klubbens eldsjälar. På Facebook kan man gå med i gruppen Vi som tränar agility på GMBK för att lättare komma i kontakt med agilityaktiva på klubben. Där läggs det ofta ut information om olika kurser, evenemang, aktiviteter o.s.v. Har du frågor är du välkommen att kontakt vår agilitykommitté som gärna svarar på frågor via agility@sbk-gmbk.se.

I agilitykommittén sitter följande personer:

  • Sara Adolfsson Palmquist (sammankallande)
  • Elin Fahlgren
  • Olivia Järvholm
  • Daniella Andersson
  • Sandra Molander
  • Malin Hagman
  • Therese Werner